Despre Valea lui Liman

Atât turiștilor dornici de un refugiu din viața tumultoasă a orașelor, cât și amatorilor de drumeții, Complexul turistic Valea lui Liman le oferă varianta optimă de petrecere a timpului liber.

Complexul dispune de 75 locuri de cazare în regim hotelier și de 60 de locuri în căsuțe camping.

La cerere, Valea lui Liman se poate transforma în locul perfect pentru petreceri private, aniversări, nunți și botezuri, organizate cu stil sub coordonarea unui manager de eveniment.

De asemenea,Complexul Turistic Valea lui Liman pune la dispoziția cluburilor sportive, indiferent de sport, o ofertă de cantonament personalizată în funcție de preferințe. Organizăm an de an tabere  și excursii tematice cu animatori români și străini, garantând o distracție pe cinste!

Turiștii care poposesc la Valea lui Liman au foarte multe posibilități de recreere, printre care amintim: explorarea peșterilor și avenelor, drumeții în aer liber, practicarea sporturilor pe două și patru roți. Poienele însorite, pădurile întinse și versanții abrupți ai reliefului dolomitic și calcaros, oferă atracții turistice ușor accesibile atât pe poteci umblate cât și prin zone sălbatice de o frumusețe aparte. Zona piemontului masivului Poiana Ruscă dispune de două rezervaţii naturale, respectiv Lacul fosilifer Rădmăneşti şi Lacul cu Narcise cu o suprafaţă de 20 ha din satul Băteşti.

Pentru turiștii ecumenici zona prezintă foarte multe puncte de atracție. Mănăstirea “Izvorul lui Miron”, schitul Acoperământul Maicii Domnului și cele 14 biserici de lemn din zona Fagetului construite între secolele XVI – XVIII pot constitui tot atâtea motive pentru a ne trece pragul.

Un alt punct de interes îl constituie peștera Românești care găzduiește în fiecare an o manifestare unică în estul Europei și care în cei 25 de ani de existența a atras public și artiști din peste 35 de țări. Pe scena improvizată din peşteră, au concertat nume sonore din arealul muzicii clasice, jazz, blues, rock sau electronice.

În fiecare an, în luna August, la Valea lui Liman se organizează tradiționala sărbătoare a cântului și jocului popular “Nedeea românilor de pretutindeni” ajunsă în acest an la cea de-a 36-a ediție. De fiecare dată această manifestare reunește peste 800 de artiști, păstrători ai datinilor, jocului și portului popular.

Oferte Valea lui Liman

CAZARE
HOTEL / CASUTE

Complexul dispune de 75 locuri de cazare in regim hotelier si de 60 de locuri in căsuțe camping.

Afla mai multe

MESE
FESTIVE

Prețurile pentru cazare sunt negociabile pentru grupurile de peste 50 persoane, în cazul în care se solicită pensiune completă.

Afla mai multe

ORGANIZARI
FESTIVE

La cerere, Valea lui Liman se poate transforma in locul perfect pentru petreceri private, aniversări, nunți și botezuri, organizate cu stil.

Afla mai multe